Tuulan CV

Tuula Kenraali

Olen alkoholisti-isän lapsi. Isäni oli ”tuurijuoppo” ja hyvin väkivaltainen minua kohtaan. Häpeily ja salailu tuli tutuksi. Samoin lukemattomat selkäsaunat ja pieksemiset. Vahtiminen, nöyryyttäminen ja väheksyntä kuuluivat lapsuuteeni aina 16 ikävuoteen asti.

Ensimmäinen aviomieheni muuttui juopoksi, muista piittaamattomaksi mieheksi, joka joi monet työpaikkansa. Eromme jälkeen hän haki apua ja raitistui.

Toinen aviomieheni, kolmen lapseni isä, sai vapaat työolosuhteet ja alkoi juomaan. Perheeseemme tuli monenlaista draamaa. Elämämme oli arvaamatonta ja ahdistavaa. Liityin Al-Anoniin ja ymmärsin, että juominen ei ole minun, tai lastemme vika. Mietin eroa pitkään, mutta lopulta lapseni pyynnöstä muutimme pois. Lasten isä juo edelleen holistisesti.

Kolmas aviomieheni kärsi mielenterveysongelmista – vakavasta masennuksesta ja hypomaniasta. Hän jätti lääkityksen ja terapian. Sen jälkeen perhe-elämämme oli yhtä hullunmyllyä jatkuvine ambulanssi- ja poliisihälytyksineen. Ymmärsin hänen olevan myös narsistinen. Lopulta hän teki itsemurhan silmieni edessä.

Näiden kokemusteni myötä olin joutunut käyttäytymään läheisriippuvaisen tavalla selvitäkseni.

Neljäs aviomieheni tunnusti kärsivänsä lievästä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Hän kävikin tavatessamme terapiassa ja oli lääkityksessä. Ne jäivät kuitenkin melko pian pois. Nyt olemme olleet onnellisesti naimisissa 8 v. eikä mitään oireita ole koko aikana ollut ja elämämme on rauhallista ja onnellista ilman draamaa. Läheisriippuvaisen oireeni olen vuosien myötä karistanut harteiltani.

Salon kansalaisopistosta valmistuin koulutetuksi kokemusasiantuntijaksi (100 tuntia) keväällä 2019.

Uskon, että moninaisella kokemuksellani voin olla avuksi kokemusasiantuntijana kertomassa tarinaani, alan opiskelijoille ja opettajille, nuorille, toipuville, sekä erilaisille auttaville yhdistyksille. Voin keskustella yksin, tai ammattilaisen mukana läheisriippuvaisen tukena,

Lisäksi minulla on kokemusta

– yksinhuoltajuudesta

– polvien keinonivelistä

– leskeydestä

– esimies- ja päällikkötöistä palvelualalla

– yrittäjyydestä

– luennoinnista ja opettamisesta

 

Yhteystiedot: tuula.kenraali@kolumbus.fi